speaking of nitting

februari 22, 2009

dn.se möter ett antal konstfackselever. här ett kort utdrag, på tal om law and order.

Vera Sjunnesson knackar på ateljédörren och vill ansluta till diskussionen. Hon tycker att skolkamraten Anna Odells uppmärksammade iscensatta psykos i januari kan ses som en handling där konstnären undersöker och ifrågasätter rådande system. Hon värjer sig mot att Anna Odell skulle ha drivit med människor som lider av psykisk sjukdom.

– En sak som glömts bort i diskussionen om Anna Odells verk är att hon genom sin metod faktiskt försatte sig i en oerhört sårbar situation, säger Vera Sjunnesson.

– Jag kan tycka att det visar på djupaste form av sympati för dem som är psykiskt sjuka att försöka sätta sig in i deras situation, säger Joakim Forsgren. Om hon hade varit man och journalist skulle hon krönas till nye Janne Josefsson.

update: jag har blivit ombedd att förtydliga mitt inlägg. egentligen behöver jag inget längre utlägg här eftersom det är oerhört lätt att slå hål på vera sjunessons påstående att ”Om hon hade varit man och journalist skulle hon krönas till nye Janne Josefsson”. när denna nyhet först kom ut, när uppträdandet så att säga uppdagades, så visste ingen att det var en kvinna, förutom konstfack, anna odell själv samt personalen på psyk. rabaldret startade därför inte av att det var en kvinna. har anna odell blivit diskriminerad? ifall det vore en man, hade personen i fråga fått snurra omkring på bron? jag tror inte det. så vad vill vera säga? är det, som emma säger, en distanserad grupps absurda sätt att hålla varandra om ryggen? könsfrågan är irrelevant denna gång och vera sjunesson lyckas bara att förringa dess innebörd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: